Παραλίες

Η προνομιακή θέση των Antoniou studios, κυριολεκτικά "δύο βήματα" από τη θάλασσα,
δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους άνετα και ξεκούραστα.

Λίγο πιο πέρα από τα studios, σε απόσταση περίπου 50 μέτρα, βρίσκεται οργανωμένη παραλία με τραπεζάκια και ξαπλώστρες όπου μπορείτε με το μπάνιο σας να πιείτε ένα χυμό, καφέ, ποτό ή να φάτε ένα πολύ όμορφο snack.

Αν θέλετε να κολυμπήσετε σε απόμακρες και απομονωμένες παραλίες, τότε αξίζει να επισκεφθείτε τις παραλίες της Χαλκιάδας, της Δραγονέρας και της Απονήσου.

Χαλκιάδα

Διασχίζοντας την παραλία της Σκάλας, πάνω από το λιμάνι των ferry boat, θα συναντήσετε μια πευκόφυτη περιοχή, τη Σκληρή.

Ανεβαίνοντας το δρόμο για τη Σκληρή, θα συναντήσετε ένα στενό μονοπάτι και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή μέσα στα πεύκα, καταλήγετε, μετά από 500 μ., σ' ένα φυσικό καταγάλανο κόλπο, με χοντρα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, στην μαγευτική Χαλικιάδα.

Εϊναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία του Αργοσαρωνικού και δημιουργεί στον επισκέπτη μια αίσθηση απομόνωσης σε κάποιο εξωτικό μέρος του κόσμου.

Το όνομά της το έχει πάρει από τα μεγάλα χαλίκια και τα βότσαλα που είναι απλωμένα στην παραλία και τα νερά της στην αρχή είναι ρηχά και μετά από 5 μ. γίνονται αρκετά βαθιά.

Η πρόσβαση είναι δύσκολη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και γίνεται μόνο με τα πόδια, γιατί από τη θάλασσα παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες εξαιτίας των μεγάλων βράχων που φράζουν τη διαδρομή.

Δραγονέρα

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια και συνεχίζει παράλληλα με την παραλία, σε μια απόσταση από αυτή, διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος και όμορφους όρμους με καταγάλανα νερά.

Η διαδρομή είναι μαγευτική και συνδυάζει με απόλυτη αρμονία το πράσινο του πεύκου με το βαθυγάλανο της θάλασσας. Στο μέσο περίπου αυτής της διαδρομής, με μία παρακαμπτήριο, ο δρόμος οδηγεί στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγονέρας, που αποτελείται από την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. 

Βοτσαλωτή παραλία με ξαπλώστρες ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, κρυστάλλινα, αβαθή νερά και τα πεύκα να φθάνουν μέχρι την θάλασσα. 

Στην Μεγάλη Δραγονέρα υπάρχει καντίνα στην οποία θα βρείτε καφέ, αναψυκτικά, παγωτά, τοστ και σουβλάκια.

Η πρόσβαση στην Μικρή και Μεγάλη Δραγονέρα είναι εύκολη, γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο που εκτελεί προγραμματισμένες διαδρομές, από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 7 το βράδυ, έξω από τα studios Antoniou.

Απονησος

Συνεχίζοντας το δρόμο δυτικά από τα Λιμενάρα, φτάνουμε σε μια πολύ όμορφη περιοχή, την παραλία της Απονήσου, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα.

Η Απόνησος βρίσκεται σε μια θαυμάσια περιοχή, στη νοτιοδυτική πλευρά του Αγκιστρίου, ξεχασμένη από το χρόνο, διατηρώντας αναλλοίωτη τη φυσική της ομορφιά, όπως ήταν πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Πρόκειται για ένα μικρό επίγειο παράδεισο, όπου ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντας σου μια μοναδική χαλάρωση και ηρεμία. Τα πεύκα, καταλήγουν σε μικρά επίπεδα βράχια και φθάνουν έτσι μέχρι τα κρυστάλλινα μπλε νερά της θάλασσας.

Τον μικρό όρμο της Απονήσου χρησιμοποιούν σαν αγκυροβόλιο μικρά και μεγάλα σκάφη και σε αυτόν υπάρχει επίσης οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και μια ταβέρνα, ενώ δεν υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια

Η πρόσβαση στην Απόνησο είναι εύκολη, γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο που εκτελεί προγραμματισμένες διαδρομές, από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 7 το βράδυ, έξω από τα studios Antoniou.


Hosted & Developed by EmpNeusis Internet Services, Copyright © EmpNeusis 2014