Οι διαδρομές στο Αγκίστρι


Στο Αγκίστρι υπάρχουν ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά λιμάνια, απάνεμοι κολπίσκοι, αμμουδερές παραλίες, γραφικά ψαροχώρια και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχούν τα πεύκα που φθάνουν μέχρι την θάλασσα.

Το οδόστρωμα είναι αρκετά καλό, οι αποστάσεις πολύ μικρές και μπορείτε να τα επισκεφθείτε εύκολα και γρήγορα με ένα μεταφορικό μέσο ή με το λεωφορείο, το οποίο ξεκινά από τη Σκάλα, μπροστά από την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, καθημερινά.

Η Σκάλα είναι ένας οικισμός, με πολύ καλή τουριστική υποδομή, που βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού και έχει φυσικό λιμάνι στο οποίο αράζουν τα ferry boats που έρχονται από τον Πειραιά ή την Αίγινα.

Α. Στην πρώτη διαδρομή, ξεκινώντας από το λιμάνι της Σκάλας, κάνουμε αμέσως αναστροφή, αριστερά προς τα νοτιοανατολικά και περνώντας δίπλα από το λιμάνι της Σκάλας, ακολουθούμε τον πρώτο παραλιακό δρόμο προς την Σκληρή, μία καταπράσινη βραχώδη περιοχή, πνιγμένη στα πεύκα.

Η Σκληρή είναι μια νεόκτιστη καταπράσινη τουριστική περιοχή με σύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Διαμερίσματα, κτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα πεύκα, με πάρα πολύ ωραία θέα στον Αργοσαρωνικό και κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά.

Μετά τη Σκληρή, παίρνουμε ένα μονοπάτι ανάμεσα στα πεύκα και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή περίπου 500 μέτρων, καταλήγουμε σ’ ένα φυσικό καταγάλανο κόλπο με μεγάλα άσπρα βότσαλα και πρασινογάλαζα νερά, στη μαγευτική Χαλικιάδα, την εντυπωσιακότερη ίσως παραλία του Αγκιστρίου.

Από ένα σημείο και μετά η πρόσβαση στην παραλία της Χαλικιάδας είναι δύσκολη και χρειάζεται κατά την κατάβαση πολύ μεγάλη προσοχή.

B. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Σκάλας. Στον παραλιακό δρόμο, από το μέσο της πλατείας, ξεκινά ένας δρόμος, περίπου ενός χιλιομέτρου, ο οποίος ανεβαίνει στην πλαγιά του λόφου, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται σκαρφαλωμένο το Μετόχι που έχει πανοραμική θέα στον Αργοσαρωνικό, τη Μετώπη και την Αίγινα.

Το Μετόχι είναι ένα πανέμορφο, δροσερό και γραφικό χωριό, με όμορφα πέτρινα σπίτια που διακρίνεται για τον τοπικό του χαρακτήρα, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Γ. Στην τρίτη διαδρομή ξαναγυρίζοντας στη Σκάλα και πηγαίνοντας δυτικά ο παραλιακός δρόμος μας οδηγεί μετά από δύο περίπου χιλιόμετρα, στον μεγαλύτερο οικισμό και πρωτεύουσα του Αγκιστρίου, το Μεγαλοχώρι (Μύλος), που διαθέτει και αυτός πολύ ωραίες παραλίες με βότσαλο και άμμο για κολύμπι.

Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια και περνά παράλληλα με την παραλία, διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος και συναντώντας όμορφους όρμους με καταγάλανα νερά.

Μετά από πέντε περίπου χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, συναντάμε δεξιά μας έναν παρακαμπτήριο δρόμο, που μας οδηγεί στη γραφική, οργανωμένη αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας με κρυστάλλινα, πρασινογάλαζα νερά και πεύκα που φθάνουν μέχρι την θάλασσα. Ένα χιλιόμετρο πριν τη (Μεγάλη) Δραγωνέρα βρίσκεται η Μικρή Δραγωνέρα.

Από τη Δραγωνέρα παίρνουμε πάλι τον παρακαμπτήριο δρόμο, που μας οδηγεί στον ασφαλτοστρωμένο παραλιακό δρόμο, ο οποίος συνεχίζεται προς τα νότια, διασχίζοντας το νησί και φτάνουμε στην Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, που την έχει καθαγιάσει ο Αγιος Νεκτάριος Αιγίνης, στην περιοχή Πολέμι.

Γύρω από την Εκκλησία υπήρχαν τα παλιά αλώνια του νησιού και τα 200 πώρινα πηγάδια συλλογής νερού, κάποια από τα οποία μπορείτε να δείτε και σήμερα ανάμεσα σε αμπελώνες και συκιές.

Μετά το Πολέμι συνεχίζουμε στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και μετά από 1000 περίπου μέτρα φτάνουμε στον παραδοσιακό γραφικό οικισμό Λιμενάρια, τον τρίτο οικισμό του Αγκιστρίου, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού. Τα Λιμενάρια διακρίνονται για τη Λαϊκή τους παράδοση και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους.

Από τα Λιμενάρια έχουμε δύο επιλογές. Στην πρώτη επιλογή πηγαίνουμε ανατολικά ακολουθώντας τις πινακίδες προς την Μάρεζα, που απέχει περίπου 500 μέτρα από τα Λιμενάρια. Η Μάρεζα είναι μια βραχώδη απόμερη παραλία, πνιγμένη στα πεύκα με βαθιά μπλε πεντακάθαρα νερά, που αποτελεί ένα δείγμα της ομορφιάς και της μαγείας που έχει να επιδείξει αυτή η περιοχή.

Στη δεύτερη επιλογή, ξαναγυρίζοντας στα Λιμενάρια, ακολουθούμε τον δρόμο προς τα δυτικά και μετά από 1000 περίπου μέτρα συναντάμε ένα κοιμητήριο με δύο παλαιούς τάφους που λέγεται ότι ανήκαν σε πειρατές, καθώς και την πώρινη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, με ένα χαρακτηριστικό παλιό πέτρινο πηγάδι.

Διακόσια περίπου μέτρα μετά την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου περπατώντας, φτάνουμε στην Λίμνη του Αγκιστρίου, μια πολύ όμορφη περιοχή πνιγμένη στα πεύκα, στην ουσία έναν υδροβιότοπο του Αγκιστρίου που παλιά ήταν αλυκή και ονομαζόταν Λεκάνη.

Μετά τη Λίμνη συνεχίζουμε το περπάτημα και μετά από 500 περίπου μέτρα φτάνουμε στην περιοχή της Απονήσου, μια εξωτική τοποθεσία με τα πεύκα να αγκαλιάζουν την παραλία της, που καταλήγει σε μικρά επίπεδα βράχια. Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων και θάλασσας σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντάς σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τέλος, βόρεια της παραλίας της Απονήσου βρίσκονται οι ερημικές παραλίες της Μαγκίζας και της Μπαριάμας και πιο πέρα βρίσκεται το μεγαλύτερο νησάκι γύρω από το Αγκίστρι, η Δορούσα μοναδικής γραφικότητας, με το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο βόρειο τμήμα του, που αξίζει να το επισκεφτείτε.

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί, χωρίς μεγάλα υψόμετρα και οι επισκέπτες που τους αρέσει η πεζοπορία μπορούν να κάνουν πολύ όμορφες διαδρομές, πάνω σε μοναδικά μονοπάτια, μέσα στο πανέμορφο δάσος του νησιού.

Το Αγκίστρι, πνιγμένο στο πράσινο, με μια πρωτόγονη ομορφιά, θαλάσσια σπορ στις πεντακάθαρες παραλίες του, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, με τουριστική υποδομή και νυχτερινή ζωή, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται και ξαναέρχονται συνέχεια στο νησί.

Ο καιρός στο Αγκίστρι
Γιατί να έρθετε σε εμάς

  Είναι η καλύτερη πρόταση στο Αγκίστρι, για όμορφες, χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές.

  Προσφέρει οικογενειακή φιλοξενία σε ένα ήσυχο, καθαρό και όμορφο περιβάλλον.

  Προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, πολύ κοντά στην "Σκάλα" του Αγκιστρίου.

  Τα "Antoniou Studios" βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα, σε απόσταση μόλις 10 μέτρα από αυτή.

  Τα "Antoniou Studios" για να κολυμπήσετε, βρίσκονται πολύ κοντά στις παραλίες "Sunrise" και "Αγίων Αναργύρων", της Σκάλας.

Εκδηλώσεις & Εορτές
 • Χριστούγεννα
 • Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια
 • Η Γιορτή του Πάσχα
 • Αποκριάτικο Καρναβάλι
 • Ιστιοπλοϊκοί αγώνες
 • Αγώνες ορεινου τρεξίματος
Antoniou Luxury Studios
Εικόνες από τον κήπο μας